Pernilla Stålhammar, riksdagsledamot för MP och utrikespolitisk talesperson har passerat gränsen.

 

På sin offentliga FB-sida verkar Pernilla Stålhammar sakna insikt om vad gränserna går både när det gäller Metoo-kampanjen och hennes påstående om att främmande makt (läs Ryssland) försökt dreva mot hennes i provvalskampanjen. Allt i ett enda FB-inlägg.

Mycket viktiga uppgifter har nått dagens ljus via #metoo. Män och någon enstaka kvinna har ställts till svar för de påståenden som gjorts. Offentliga personer har fått tacka för sig när anklagelser kommer från flera olika håll. Vi har fått en debatt och förhoppningsvis ett samhälle som tar ett steg mot jämställdhet. Men när vittnesbörd som handlar om f.d. sambor börjar vi glida ut på svag is. Det är tyvärr inte ovanligt med förtryck, övergrepp, våldtäkter och sexuellt utnyttjande även i relationer. Problemet är att den typ av händelser framställs som offentliga vittnesbörd ger det bara den ena parten tolkningsrätt. Det är också ett problem när uppgifterna inte kommer från fler än henne själv. Ett tredje problem är att hennes f.d. Sambos identitet är lätt att spåra där hans bar då kan drabbas på ett väldigt trist sätt.

Oavsett om detaljerna är sanna eller inte sanna är det trots allt ett partsinlaga. När sedan inlägget går ner på detaljer t ex som att ”han blockerade toaletten på morgonen och att det inte gick att gå in efteråt utan att spy” undrar man. Inlägget blandar friskt beskyllningar om att han är incestuös, en våldsam, våltäktsman och dessutom rysk spion vars uppdragsgivare och främmande makt (läs Ryssland) har, som hon skriver: ”Gjort allt för att dreva mot mig på olika vis inte minst nu i provvalet”

Oavsett om Pernillas uppgifter i  #metoo är i linje med hur hon upplevt saken och/eller att främmande makt försökt stoppa henne i provvalet måste ju rimligen båda frågorna utredas där de hör hemma. Anklagelserna mot f.d. sambon i domstol och påståendet om att främmande makt försökt stoppa henne i provvalet utredas på högsta politiska nivå och av Säpo.
Att presentera denna typ av anklagelser på en offentlig FB-sida visar på väldigt dåligt omdöme . I synnerhet av riksdagsledamot som är MPs alternativ till utrikesminister.

Av Leif Engström

En kommentar till “Pernilla Stålhammar, riksdagsledamot för MP och utrikespolitisk talesperson har passerat gränsen.”

  1. Bra där Leif Engström, att du alls orkat försöka bena ut lite av en virrigt formulerad personlig tragik – som utan det klimakteriska tillståndet av allmän ord diarré i dagens sociala medier, förmodligen hade sluppit publicering, – utan i stället hade kunnat refuseras hos en KBT-terapeut. – Eller innan publiceringen; för den skull av någon vänligt sinnad, förstående och språkligt mer nyanserad partikollega, hade kunnat avstyras helt?
    – Men helt uppfylld av sin vrede över sakernas tillstånd, som båda enligt den egna redogörelsen dessutom haft en startsträcka på hela tre år (!?) innan sammanflytningen, som hon väl därför själv varit delaktig att gå in i med öppna ögon, så har det känslomässiga kaoset som följd av en pajad relation, uppenbarligen inte gått att sortera – utan i stället för henne vuxit till en “nationell säkerhetsrisk”? Dessvärre tycks damen bakom orden redan ha sågat av den gren hon suttit på i miljöträdet. Tyvärr tycks det, utan att alls förstå sitt eget fatala missgrepp?
    – Samtidigt så verkar det vara där nationen står idag, med en på livserfarenhet, bildning och politisk klarsyn fullständigt omogen och tillika oprövad generation av egotrippade medelåldrar, som lite slarvigt tagit till sig politiska valbudskap som vore de möjliga att omsätta till idealtillstånd i sina privatliv, – om man bara låter sig enrolleras i “rätt” parti? – Det vill säga det parti som tycker som jag – i allt? – En följd av sådan begreppsfövirring, när man sedan tvingas inse att partikamraterna inte sätter enskildas relationstvister på den politiska dagordningen, blir besvikelse både på politiken och på politikerkollegor “som beter sig lika svekfullt som karln man just sparkat ut” som den nationella säkerhetsrisk” han uppenbarligen varit med sin bajsfixering och toalettbestyren?
    – Men naturligtvis kul att en så vacker hona enligt den egna skriftställningen igen tycks ha fått ordning på sitt sexliv på nytt – men inte heller det skall väl i en framtid länkas till miljöpartiet – eller?… Så därför Leif Engström; – Slutklämmen i din inlaga förtjänar ett rungande dacapo: “Att presentera denna typ av anklagelser på en offentlig FB-sida visar på väldigt dåligt omdöme . I synnerhet av riksdagsledamot som är MPs alternativ till utrikesminister.” / Morfar Lasse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *