Dags för Mårten Roslund att avgå

skriven av Kent Holmkvist och Julia Fedioutchek

Miljöpartiets problem verkar aldrig ta slut. Det är inte så länge sedan Mehmet Kaplan fick avgå från bostadsministerposten  för att han suttit på en middag med företrädare för högerextrem fascistisk grupp Gråa Vargarna. Nu har Grön Ungdoms ordförande Mårten Roslund spenderat en kväll av, någonting som närmast verkar vara krökning i glada vänners lag, med SDU-toppen Gustav Kasselstrand.

Kasselstrand som tillsammans med William Hahne varit ledare för Sverigedemokratisk ungdomsförbund lämnade partiet våren 2015 för att de ansåg att Sverigedemokraterna var för kompromissvilliga i migrationsfrågorna. Tillsammans startade de ett nytt parti som ligger ännu mer högerut än det högerkonservativa SD. Det är alltså med dessa personerna som Mårten Roslund som företrädare för Miljöpartiet, partiet som ser sig själv som motvikten till fascismen, väljer att spendera sin fritid med. Enligt flera källor är det dessutom inte första gången som Roslund umgåtts med dessa herrar.

Aftonbladet kontaktade Mårten om detta och han valde då först att ljuga om kvällen. Nu har han dock lagt ut en förklaring på sin Facebook där han säger att han ville lära sig mer om hur de högerkonservativa resonerade.

Det är bra att man lär sig om hur fascister och nazister resonerar. Men man måste knappast göra det genom att gå ut på lyxkrog, i det fallet Cadierbaren på anrika Grand hotell i Stockholm,  och kröka med dom. Man måste inte lägga armen om dom och man måste definitiv inte starta bråk så att man inte blir insläppt på krogen igen.

Ordförandeskap i Grön Ungdom brukar på ren praxis vara en garanterad resa till dom ledande positionerna inom Miljöpartiet. Om man inte klarar av att lära sig om SDU i ett mötesrum eller på ett bibliotek så har man kanske inte det goda omdöme man behöver för en ledande position inom MP.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *